Futbol

Ajornat fins dilluns el judici per l'escàndol de corrupció al futbol italià

Aquest dijous ha començat el judici de l'escàndol més important de la història del futbol italià. Quatre dels equips més importants del Calcio estan acusats de la compra d'àrbitres. La Juventus, el Milan, la Fiorentina i la Lazio es juguen el seu futur en el judici, que té per escenari l'Estadi Olímpic de Roma. La defensa dels clubs implicats ha demanat més temps per poder estudiar les acusacions i el judici s'ha ajornat fins dilluns. A Itàlia, temen que la sentència pugui forçar el descens a la Sèrie B d'alguns d'aquests conjunts implicats. Si passés això, hi hauria una fugida de jugadors a altres lligues europees.

Actualitzat

De recinte esportiu ha passat a seu judicial. L'Estadi Olímpic de Roma acull el judici contra el cas de corrupció més greu en la història del futbol italià. Els acusats estan vinculats a quatre equips de la Lliga italiana. La Juventus i el Milan, que poden ser castigats amb la pèrdua de fins a dues categories, i la Lazio i la Fiorentina que poden rebre una forta sanció econòmica. A més, tots quatre quedarien exclosos de les competicions europees. L'exdirector general del Juventus, Luciano Moggi, és qui, presumptament, va crear la xarxa que dirigia les designacions arbitrals per afavorir aquests clubs.

La manipulació dels àrbitres no era l'únic objectiu de la trama que, segons l'acusació, també controlava el mercat de fitxatges i feia apostes il·legals. L'escàndol, destapat gràcies a unes escoltes telefòniques, ha provocat un terrabastall en el futbol italià que també viu pendent de l'evolució de Gianluca Pessotto. L'exjugador, i ara directiu de la Juventus, continua molt greu després que dimarts es va precipitar des del segon pis de l'edifici que el club té a Torí. Pessotto, que estava afectat per una forta depressió, va rebre la visita de dos jugadors de la selecció italiana, Del Piero i Zambrotta, que van abandonar per unes hores la concentració al Mundial d'Alemanya. Itàlia jugarà divendres contra Ucraïna un dels quarts de final.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut