Londres

S'eleven a cinc els morts pels disturbis del Regne Unit en la segona nit de calma pel blindatge policial

La capital britànica ha viscut aquest dijous la segona nit consecutiva sense aldarulls com a conseqüència del blindatge policial. Les principals ciutats del país també han estat sota una calma tensa després que el govern de Cameron ja ha començat a aplicar algunes de les mesures que va anunciar en la seva compareixença davant del Parlament per frenar l'onada de violència. Aquesta matinada s'ha confirmat la mort d'un home de 68 anys que havia quedat ferit greu després de ser agredit aquest dilluns durant els disturbis. Amb aquesta, s'eleven a cinc les víctimes mortals d'ençà que van esclatar els episodis de violència.

Actualitzat
El Regne Unit continua sota el setge policial pels aldarulls que han sacsejat el país en els últims dies. La tranquil·litat tensa ha tornat als carrers de Londres i de les principals ciutats britàniques després que la policia ha començat a aplicar algunes de les mesures extraordinàries que el primer ministre David Cameron va anunciar aquest dijous davant la Cambra dels Lords.

Cinc víctimes mortals

Precisament, aquesta relativa pau ha coincidit amb una cinquena víctima mortal, la quarta d'ençà que van esclatar els disturbis com a conseqüència dels incidents durant una manifestació que va acabar amb la mort d'un jove.

La víctima és un home de 68 anys que havia quedat ferit de gravetat dilluns passat, després del brutal atac que va rebre al barri londinenc d'Ealing mentre intentava apagar un incendi.

Contundència de Cameron

Un dia més, David Cameron s'ha mostrat contundent en el seu discurs i ha reafirmat que el seu govern treballarà amb les eines que faci falta per posar fi a l'onada de violència.

En compareixença davant del Parlament britànic, el primer ministre ha explicat l'evolució dels disturbis i ha fet balanç d'aquests dies d'incidents.

Cameron ha reconegut que hi va haver alguns errors durant les primeres nits d'aldarulls i que no hi havia prou agents al carrer quan va esclatar la violència, però ha deixat clar que no permetrà que els disturbis es repeteixin.

En aquest sentit, ha assegurat que aplicarà mà dura contra els saquejadors i ha volgut deixar clar que no descarta l'actuació de l'exèrcit per frenar els brots violents.

D'altra banda, el primer ministre ha dit que la policia continua investigant a través de les xarxes socials i ha promès compensacions per als propietaris que han perdut els seus béns o hi han tingut destrosses.

Blindatge policial i detencions massives

De moment, el govern britànic ha confirmat que el blindatge policial continuarà, com a mínim, fins que la situació torni plenament a la normalitat i que els 16.000 policies desplegats a la capital patrullaran durant tot el cap de setmana.

Scotland Yard ja ha detingut més de 1.000 persones relacionades amb els aldarulls arreu del país; a alguns d'aquests detinguts ja els han començat a jutjar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut