Imatge d'arxiu de persones fent cua per resoldre dubtes i queixes pel PIRMI.
Imatge d'arxiu de persones fent cua per resoldre dubtes i queixes pel PIRMI.
Barcelona

El govern recorda que el PIRMI no és un salari sinó una contribució de la societat

El secretari general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, ha recordat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que el PIRMI "no és una nòmina sinó una contribució que fa la societat". Colet ha afirmat que el 64% dels talons de la renda mínima d'inserció ja s'han cobrat, i que el 99% de les persones que no cometen frau amb aquesta ajuda ja el tenen.

Actualitzat
El 64% dels talons de la renda mínima d'inserció, la PIRMI, ja s'han cobrat. El secretari general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, ho ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio", on també ha afirmat que gairebé totes les persones que estan en regla pel que fa al seu domicili ja han rebut l'ajut a dia d'avui.

Colet ha recordat que aquests diners no han de ser un salari per a qui els cobra: "És veritat que després de tants anys de cobrar el dia 1 la gent s'ha preocupat, però és que això no és una nòmina, això és una contribució que fa la societat perquè aquesta persona s'insereixi a la societat", i ha afegit que "hi ha uns drets i unes obligacions per les dues parts".

El secretari general també ha dit a les persones que no han canviat de domicili i que tenen tot l'expedient en regla, però que, malgrat tot, continuen sense cobrar, que facin una reclamació per escrit al seu ajuntament.
Anar al contingut