Gallargues

Un grup d'agricultors francesos tornen a la càrrega i ataquen camions de fruites i verdures espanyoles

Els agricultors del sud de França tornen a l'acció contra les fruites i verdures procedents de la península i ahir van atacar diversos camions a l'autopista de Gallargues. Amb aquesta acció reivindiquen una nova regulació europea que aturi el que consideren competència deslleial.

Actualitzat
Uns 200 productors de fruites i verdures del Llenguadoc i del Rosselló es van manifestar aquest dimarts al peatge de l'autopista de Gallargues, entre Montpeller i Nimes, per protestar contra la crisi que afecta el sector.

Els manifestants van aturar diversos camions i van llançar a la calçada la càrrega de 6 camions que transportaven fruites i verdures espanyoles.

Segons els manifestants, molts d'aquests productes importats a preus rebentats no s'ajusten a la reglamentació i a les normes de qualitat que ells han de complir. Pel que fa els camioners, davant la passivitat dels gendarmes presents, només podien assistir impotents a l'atac dels pagesos.

Aquesta és la protesta més contundent que han fet, en les últimes setmanes, els agricultors del Llenguadoc-Rosselló, que reclamen més ajudes del govern francès i l'obertura de negociacions per regular la comercialització d'aquests productes a Europa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut