Nicolas Sarkozy i alguns dels seus ministres en una trobada extraordinària a l'Elisi. (Foto: Reuters)
Nicolas Sarkozy i alguns dels seus ministres en una trobada extraordinària a l'Elisi. (Foto: Reuters)
París

Sarkozy interromp les vacances per estudiar noves mesures per reduir el dèficit

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha abandonat el seu descans estival per presidir una reunió ministerial extraordinària en què s'ha decidit estudiar noves mesures que permetin reduir el dèficit. Sarkozy ha instat els seus ministres que proposin mesures que puguin ser adoptades el pròxim 24 d'agost. El mandatari també s'ha felicitat per la millora del mercat del deute a Espanya i Itàlia i per les mesures adoptades pel Banc Central Europeu.

Actualitzat
L'economia tampoc dóna una treva a França. El president del país, Nicolas Sarkozy, ha interromput les seves vacances i ha tornat a l'Elisi per presidir una reunió extraordinària en què ha demanat a alguns dels seus ministres que posin fil a l'agulla per reduir encara més el dèficit públic.

A la trobada hi han assistit membres del govern francès com ara els ministres d'Economia, d'Exteriors, el primer ministre, François Fillon, i el governador del Banc de França, Christian Noyer. Sarkozy els ha instat a presentar mesures d'estalvi que es discutiran en uns dies i es podrien aprovar el 24 d'agost. L'objectiu és passar del 5,7% del dèficit actual al 4,6% i treballar per assolir el 3% de dèficit públic l'any 2013, com exigeix la Unió Europea.

Sarkozy ha reaparegut en l'escena política en un dia en què la Borsa de París s'ha enfonsat, com també ho han fet els parquets europeus. No ha estat l'únic dirigent polític que ha anunciat en els darrers dies que adoptarà mesures per reduir el dèficit públic. El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, també va explicar ara fa uns dies que acceleraria les mesures d'estalvi previstes i n'introduiria de noves. La ministra espanyola d'Economia, Elena Salgado, també va anunciar noves accions com ara la flexibilització del contracte parcial i l'avançament per part dels empresaris del pagament de l'impost de liquiditats.


Anar al contingut