Londres

Scotland Yard fa front als aldarulls a Londres enmig d'una crisi interna sense precedents

Les escenes de pillatge, violència i enfrontaments amb la policia a Londres han fet la volta al món. La gravetat de la situació ha obligat el primer ministre, David Cameron, a escurçar les seves vacances i tornar al Regne Unit per gestionar una crisi sense precedents. Els aldarulls han obert un debat sobre la capacitat de Scotland Yard de controlar la seguretat a un any perquè la capital britànica aculli els Jocs Olímpics. La veterana policia metropolitana de Londres no passa pel seu millor moment. La seva imatge ha quedat molt malmesa per la dimissió del seus dos màxims responsables arran de l'escàndol de "News of The World". Ara, Scotland Yard afronta aquesta crisi amb un cap en funcions.

Actualitzat
La policia metropolitana de Londres va néixer el 1829, compta amb més de 14.200 agents i presumeix de tenir bons mètodes d'investigació. Malgrat això, davant l'onada de disturbis que s'han estès per diferents barris londinencs, aquest cos centenari sembla que està paralitzat.

Scotland Yard ha de fer front als aldarulls escapçat, després de la renúncia al juliol del seu comissari en cap, Paul Stephenson, i el subcomissari, John Yates. El motiu: l'escàndol de les punxades telefòniques del diari "News of the World". La investigació posterior va demostrar suborns del rotatiu a policies per aconseguir informació confidencial. Mentre es busca un nou responsable, Tim Godwin és qui dóna la cara i ocupa el càrrec en funcions de comissari en cap.

El primer ministre britànic, David Cameron, ha anunciat un desplegament extraordinari de 16.000 agents: els de Scotland Yard i reforços procedents d'altres zones del país. S'han suspès els permisos perquè tots els efectius participin en l'operatiu de seguretat.

Tota aquesta situació es produeix quan falta menys d'un any perquè se celebrin a Londres els Jocs Olímpics: un repte per a la seguretat en un país que manté l'alerta terrorista en un nivell "sever".


Anar al contingut