Madrid

Rajoy anuncia el pla de xoc que aplicarà si governa, en què destaca la rebaixa del sostre de despesa de les autonomies

El president del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest divendres el pla de xoc que pretén aplicar si venç en les eleccions generals del 20 de novembre. Algunes de les mesures de Rajoy, que preveu comptar amb un pressupost aprovat el primer trimestre de 2012, són una rebaixa del 5% de l'impost de societats, una llei de transparència per a les administracions públiques i la ja reiterada limitació del sostre de despesa a les autonomies. El líder conservador ho explica en una entrevista concedida a Europa Press, justament el dia que el setmanari "The Economist" ha criticat la poca credibilitat dels plans d'austeritat "indolors" que ha proposat.

Actualitzat
Durant l'entrevista el cap de l'oposició avisa que si governa aplicarà tres mesures de manera immediata: la modificació de la llei d'estabilitat pressupostària per establir un sostre de despesa a les autonomies i complir l'objectiu de dèficit; una llei d'emprenedors que doni suport a les petites i mitjanes empreses amb, entre altres decisions, una rebaixa del 5% en l'impost de societats i una simplificació burocràtica; i, finalment, una llei de transparència per a les administracions públiques.

A aquestes tres prioritats cal sumar-li un objectiu: "créixer i crear ocupació pels propers quatre anys". Per aconseguir tot això, Rajoy considera imprescindible aprovar els pressupostos abans del març.

Per contra, Rajoy també ha deixat clar què no pensa fer. El líder del PP ha volgut deixar clar que vol complir amb la pretensió de reduir el dèficit públic sense apujar els impostos i sense tocar aspectes sensibles de l'estat del benestar com la sanitat, l'educació o les pensions.

Rajoy assegura que, per crear un clima de confiança, el primer que s'ha de produir és un canvi de govern que es materialitzi en el nomenament d'un executiu amb persones de la major competència possible i presentar un pla econòmic al Congrés que, segons diu, "donarà seguretat de cara al futur".

Coincidint amb la publicació d'un article al rotatiu "The Economist", que el defineix com "L'home que no té res a dir", Rajoy ha advertit que ha arribat el moment dels governants amb un lideratge clar, determinació i coratge per afrontar la crisi econòmica. "Que fixi objectius i els compleixi. I sense improvisar", ha afegit el líder conservador.

Finalment, Rajoy ha subratllat la seva intenció de mantenir el salari mínim interprofessional i assegura que la pujada del salari dels funcionaris és un aspecte que dependrà del creixement econòmic i la creació de llocs de treball.


Anar al contingut