Madrid

El jutge posa en llibertat els dos últims indignats que continuaven detinguts

Els dos indignats detinguts durant els incidents de dijous passat davant del Ministeri de l'Interior han quedat en llibertat poc abans de les cinc de la tarda d'aquest dissabte, després d'haver declarat al jutjat de guàrdia de la plaça de Castilla de la capital espanyola. Fonts de la comissió legal del moviment 15-M han indicat que, amb aquests dos, ja són al carrer els nou indignats arrestats a Madrid des del passat 2 d'agost, quan es va realitzar el primer intent de reconquerir la Puerta del Sol.

Actualitzat
Segons la interlocutòria, els detinguts, tots dos de nacionalitat portuguesa, han estat alliberats amb la condició d'estar a disposició del jutge si són requerits un altre cop. També explica que durant la declaració, que ha durat prop de dues hores, el titular del jutjat els ha preguntat si havien agredit els policies i si el seu comportament va ser violent en el transcurs dels esdeveniments ocorreguts dijous. 

En sortir dels jutjats, han estat rebuts amb aplaudiments i crits per una vintena de membres del moviment 15-M, que estaven concentrats a la plaça des de dos quarts d'una del migdia.

Divendres ja van ser posats en llibertat dos membres més del col·lectiu 15-M detinguts, una jove espanyola i un ciutadà hondureny, aquest últim amb l'obligació de presentar-se al jutjat cada 15 dies.

Els indignats tornen a "abraçar el 'Sol'"

Divendres a la nit, el moviment 15-M va tornar a la Puerta del Sol, el centre simbòlic de la protesta, després que la plaça hagués estat blindada per la policia durant tres dies. Ho van fer després d'una marxa pacífica pels carrers de Madrid per protestar contra l'actuació policial de dijous davant el Ministeri de l'Interior, que va deixar una vintena de ferits i tres detinguts.

Però avui al matí, el "quilòmetre zero" s'ha llevat sense la presència d'indignats, ja que ahir, en el transcurs d'una assemblea general, van descartar fer una nova acampada -que estava prohibida per la policia- i van decidir abandonar la plaça per centrar-se en els actes previstos per aquest dissabte.

Poca assistència al Fòrum Social 15-M

Així, després d'una nit sense tendes ni pancartes, els voltants de la Puerta del Sol han acollit, a partir de les vuit del vespre, el segon Fòrum Social 15-M "Intercalles". La trobada, que ha comptat amb una reduïda assistència, ha servit per fer un seguit d'assemblees temàtiques sobre economia, medi ambient, feminisme o cultura. Per diumenge el moviment pretén tornar a la "reinaugurada" plaça per compartir una nova assemblea general, tal com expliquen al web tomalaplaza.net.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut