Una dona somali abraça el seu fill a un camp de refugiats. (Foto: EFE)
Una dona somali abraça el seu fill a un camp de refugiats. (Foto: EFE)
Mogadiscio

Les agències humanitàries alerten de la situació extrema per la fam a Somàlia

Les agències humanitàries han tornat a fer una crida de socors per la situació de fam extrema que viu Somàlia i la Banya d'Àfrica. Malgrat l'ajuda internacional, l'extrema necessitat no fa més que agreujar-se. Milers de persones arriben cada dia als campaments en busca d'ajuda i les morts per malnutrició es continuen comptant per milers.

Actualitzat
La situació a la capital de Somàlia és més que crítica, però no és gaire millor als camps de refugiats de Kènia i Etiòpia, on segueixen arribant milers de persones cada dia.

A la zona de Liben, a la frontera d'Etiòpia, en l'últim mes hi han arribat més de 20.000 somalis en una situació extrema.

Les agències humanitàries no donen l'abast i, a més a més, han de treballar amb les dificultats de les guerrilles que manen al sud del país i que impedeixen sovint distribuir l'ajuda.

L'ONU va declarar aquest dimecres tres zones més del sud del país en estat de fam i ja en són cinc les que tenen aquest estatus. Les Nacions Unides adverteixen que la fam haurà afectat tot el sud de Somàlia d'aquí a poques setmanes i que l'ajuda és encara insuficient.

Malgrat els esforços de la comunitat internacional, que va aconseguir obrir un pont aeri per fer arribar l'ajuda humanitària per atendre els 3,7 milions de persones en situació d'extrema necessitat. L'ONU considera encara inadequada la resposta de la comunitat internacional per ajudar un país en què la sequera i els conflictes polítics que fa 20 anys que duren causen estralls al país.

Anar al contingut