Barcelona

"Estirem la manta" pretén conscienciar els compradors de venda il·legal al carrer

A l'estiu es multipliquen els punts de venda il·legal al carrer. Per això, des de la Confederació del Comerç de Catalunya s'ha creat la campanya "Estirem la manta", dirigida a conscienciar els compradors del "top manta" del frau fiscal que aquesta pràctica comporta.

Actualitzat
La contínua pressió policial cap als venedors de "top manta" no aconsegueix eradicar aquest problema i, fins i tot, a l'estiu es multipliquen els punts de venda il·legal.

Per això, des de la Confederació del Comerç a Catalunya i des de la Generalitat es vol conscienciar "l'altra part", els compradors, perquè comprenguin que la compra d'aquests productes comporta un perjudici social i contribueix al frau fiscal, a través d'una nova campanya "Estirem la manta".

La Generalitat assegura que el frau fiscal que comporta la pràctica del "top manta" va contra el finançament de l'estat del benestar i que quan la ciutadania participa en aquest fenomen va en contra d'ella mateixa.

L'Ajuntament de Calafell i el del Vendrell (Baix Penedès) ja han augmentat la pressió policial per eradicar la venda il·legal. El Vendrell, per la seva part, ha estat el primer municipi a sumar-se a la proposta de la Confederació del Comerç i ja repartia informació de la campanya per sensibilitzar els compradors.

Aquestes accions contrasten amb la decisió de l'any passat d'habilitar llocs concrets per a la venda il·legal, però aquest any no s'ha renovat el pacte.

La Generalitat dóna suport a aquesta campanya i vol aconseguir que la resta dels municipis de la Costa Daurada vagin tots a una i, a partir de la tardor, treballarà per homogeneïtzar lleis i normes de convivència des de Cunit fins a l'Hospitalet de l'Infant. A més, s'ha previst estendre aquesta iniciativa a tot Catalunya.

En aquesta campanya es distribuiran uns 200.000 tríptics informatius en set idiomes en els municipis de Salou, Cambrils, Calafell, el Vendrell, Roses i Castelló d'Empúries. "Estirem la manta" també compta amb una pàgina web per donar informació als internautes.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut