La violència del règim sirià ha provocat més d'un centenar de morts. (Foto: Reuters)
La violència del règim sirià ha provocat més d'un centenar de morts. (Foto: Reuters)
Nova York

El Consell de Seguretat de l'ONU condemna la violència del règim sirià contra civils

Després de diversos intents infructuosos, el Consell de Seguretat de l'ONU ha condemnat aquest dimecres la violació dels drets humans a Síria i la repressió exercida pel règim de Bashar al-Assad contra la població civil. La condemna ha arribat en forma d'una declaració presidencial que ha llegit el president de torn, l'ambaixador indi, i de la qual s'ha desmarcat el Líban.

Actualitzat
La declaració presidencial aprovada pel Consell de Seguretat de l'ONU condemna la violació de drets humans i l'ús de la força contra la població civil a Síria però no imposa noves sancions al règim de Bashar Al-Assad.

El document exigeix el respecte a la legislació internacional i que s'emprenguin les reformes promeses, a més de demanar que el règim permeti l'accés d'agències i equips humanitaris per ajudar la població.

Mentrestant, i malgrat el rebuig de la comunitat internacional, els tancs de l'exèrcit sirià continuen la repressió de les protestes contra el règim. L'ofensiva se centra sobretot en la ciutat de Hama, al centre del país i a uns 200 quilòmetres de Damasc, la capital.

Unes 150 persones haurien mort els darrers dies a Síria, un centenar de les quals a Hama. Les informacions, però, no es poden precisar perquè les autoritats sirianes impedeixen l'entrada de la premsa estrangera.
Anar al contingut