Blanes / Calella

ERO temporal que afectarà 800 treballadors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

La direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva vol presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectarà 800 treballadors. L'expedient arriba després que, en un referèndum, els treballadors hagin rebutjat la rebaixa de diverses condicions laborals. Entre les rebaixes que va proposar la direcció hi havia la supressió dels tres dies d'assumptes personals de què disposa la plantilla, no poder cobrar el 100% del salari per incapacitat laboral sinó només el 60% i quedar-se sense incentius econòmics per assolir determinats objectius.

Actualitzat
El vicepresident del comitè d'empresa de l'Hospital de Calella, Gustau López, ha manifestat el seu desacord amb els tipus de rebaixes que proposa la direcció: "Nosaltres creiem, però, que hi ha altres vies per reduir la despesa; per exemple, retallar càrrecs de confiança o reduir el pressupost en publicitat", ha explicat López.

La intenció és que l'expedient s'apliqui a partir de setembre i tingui vigència fins al desembre del 2012.

L'ERO afectarà 800 persones
de les 1.500 que hi ha actualment en plantilla. En concret, suposarà la suspensió temporal de contractes a 81 treballadors i la reducció de fins a un terç de la jornada laboral a més de 700.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva gestiona els hospitals comarcals Sant Jaume de Calella i Blanes, a més de diversos centres d'atenció primària.

Els representants dels treballadors, tant del Maresme com de la Selva, ja s'estan organitzant per protestar contra l'ERO. El proper dissabte 13 d'agost s'ha convocat una manifestació en protesta per la mesura, que sortirà des de l'Hospital Comarcal de Blanes i arribarà fins a les portes de l'Ajuntament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut