Save the Children alerta de la situació crítica dels refugiats somalís. (Foto: Reuters)
Save the Children alerta de la situació crítica dels refugiats somalís. (Foto: Reuters)
Nairobi

Més de 16.000 refugiats somalis esperen per entrar en un camp de refugiats a Kènia

Save the Children xifra en 16.000 en nombre de refugiats somalis que esperen per poder accedir en un campament de Kènia. Segons l'ONG, la xifra de refugiats que han marxat de Somàlia per culpa de la fam s'ha disparat i la saturació als campaments de refugiats en el país veí és alarmant.

Actualitzat
En el cas del camp de refugiats de Dadaab, a l'est de Kènia, per exemple, actualment hi ha més de 400.000 refugiats, una xifra que supera amb escreix les 90.000 places per a les quals està habilitat.

Segons Save the Children, aquesta situació els obliga a "viure en refugis improvisats amb els materials que van trobant" i "sense les mínimes condicions d'higiene i lluny de les clíniques, les escoles i altres serveis imprescindibles".

Precisament el 20 de juliol, l'ONU va declarar oficialment l'estat de fam a dues regions del sud de Somàlia, Bakook i Baixa Shabelle. Una situació que segons l'organització podria ampliar-se a cinc o sis regions més, si la situació continua mantenint-se en estat crític.

A més, segons les últimes dades, es calcula que la meitat de la població somali, uns 3,7 milions de persones, pateixen una crisi humanitària, especialment al sud del país, i que la sequera que afecta la Banya d'Àfrica és la pitjor que es viu en els darrers seixanta anys.
Anar al contingut