Barcelona

Un grup de veïns col·lapsa les urgències nocturnes de l'Hospital de l'Esperança per evitar-ne el tancament

Aquesta nit havia de ser la primera sense el servei d'urgències de l'Hospital de l'Esperança del barri de Gràcia de Barcelona. Una quarantena de persones han intentat impedir que aquest nit fos la primera sense servei d'urgències nocturnes a l'Hospital de l'Esperança de Barcelona. Una hora abans del tancament s'hi han presentat per col·lapsar els serveis d'urgència i demostrar la necessitat del servei. Tot i no aconseguir-ho, volen mantenir la protesta tota la setmana.

Actualitzat
Una quarantena de persones s'han concentrat davant el consultori d'urgències de l'Hospital de l'Esperança, al barri de Gràcia de Barcelona, en protesta pel tancament nocturn d'aquest servei. L'acció, aprovada per l'assemblea del moviment 15-M, tenia per objectiu desbordar el servei d'urgències i forçar així el manteniment del torn de nit.

Després de reclamar la presència d'algun responsable, s'hi va presentar la gerent del consorci al qual pertany l'hospital. Tot i intentar donar explicacions argumentant que la retallada era necessària durant l'estiu, els "indignats" no les van acceptar. Finalment, el servei d'urgències va tancar a l'hora prevista, però van deixar les portes de l'hospital obertes perquè els manifestants es negaven a anar-se'n. Després de fer una assemblea van decidir marxar, però amb la intenció de tornar-hi per protestar cada dia de la setmana a la mateixa hora.

Aquestes protestes es fan després que la setmana passada el Consorci Sanitari de Barcelona va anunciar que el servei d'urgències d'aquest hospital tancaria a les vuit del vespre. En el pla de retallades presentat inicialment pel Parc de Salut Mar es plantejava el tancament absolut d'aquest servei d'urgències. Les reclamacions dels veïns en van fer possible la continuïtat tot i que només en horari diürn.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut