Madrid

Pajín demana a la Generalitat que no retalli tant en sanitat

La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha instat la Generalitat i els governs autonòmics a suavitzar les retallades en salut aprofitant els recursos addicionals que l'executiu espanyol ha posat sobre la taula. Segons Leire Pajín, aquests fons s'han de destinar prioritàriament a mantenir l'estat del benestar.

Actualitzat
La ministra Pajín ha considerat que els préstecs de l'ICO i els 8.000 milions d'euros de finançament addicional que ha compromès el govern de Zapatero han d'utilitzar-se prioritàriament per minimitzar l'impacte de la crisi. Per això ha rebutjat una vegada més les retallades en l'àmbit sanitari.

"Què volem? Que vagin destinats a garantir les prestacions sanitàries i per tant que no hi hagi retallades. I en segon lloc, volem que serveixin per pagar els proveïdors. Per  nosaltres, el sistema de sanitat amb les seves prestacions i els drets per als ciutadans és absolutament fonamental", ha dit Pajín durant una visita a Madrid al Centre Estatal de Referència al Dany Cerebral.  

La ministra ha insistit, en relació amb la situació de la Sanitat a Catalunya, que la crisi no pot servir de pretext per desmantellar l'estat del benestar ni per retallar els serveis que reben els ciutadans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut