Damasc

El president de Síria felicita l'exèrcit l'endemà dels aldarulls que han acabat amb 140 víctimes mortals

L'endemà de la brutal repressió que ha deixat almenys 140 morts a Síria, el president del país, Bashar al-Assad, continua desfermant les crítiques. En motiu del 66è aniversari de la creació de l'exèrcit, Al-Assad ha lloat la seva tasca, i l'ha qualificat de patriòtic i de símbol d'orgull nacional. Una felicitació carregada de polèmica després dels denominats "fets de Hama", condemnats per la comunitat internacional.

Actualitzat
El president de Síria, Bashar al-Assad, ha felicitat l'exèrcit amb motiu del 66è aniversari de la seva creació. Una felicitació que arriba poc menys de 24 hores després dels aldarulls que han deixat 140 morts.

Al-Assad ha assegurat que està convençut que els seus homes són capaços de fer front al que denomina "complot ben organitzat", unes declaracions que han aixecat una allau de crítiques i que han portat la comunitat internacional a condemnar la violència i la brutalitat del règim d'Al-Assad.

Precisament després de l'actuació de l'exèrcit sirià durant els denominats "fets de Hama", el ministre britànic d'Afers Estrangers, William Hague, ha assegurat que vol que s'exerceixi una pressió més efectiva sobre Damasc, tot i que ha rebutjat una intervenció internacional.

Per la seva banda, el president nord-americà, Barack Obama, s'ha compromès a augmentar la pressió per aïllar internacionalment el govern sirià, mentre que la cap de la diplomàcia europea, Katherine Ashton, ha qualificat d'inacceptable la continuació de la repressió i ha anunciat que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides podria estudiar la qüestió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut