Síria

Una nova ofensiva de les tropes del règim sirià provoca un diumenge sagnant que deixa 120 morts

Diumenge de sang a Síria. Més d'un centenar de persones han mort aquest diumenge al país àrab després que les tropes del president, Bashar al-Assad, han atacat amb una nova ofensiva militar. Així ho assegurava el president de l'Organització dels Drets de l'Home, Ammar Qourabi. Segons les mateixes fonts, 95 d'aquestes víctimes es localitzen a Hama, símbol de la revolta siriana. Per contra, la versió oficial del règim és que només hi ha hagut dos morts, membres de les forces de seguretat. Bashar al-Assad intenta aturar les revoltes que es viuen al país, inspirades per la Primavera Àrab, nascuda a Tunísia i Egipte.

Actualitzat
Els hospitals s'han vist desbordats i amb mancances de material mèdic per curar l'allau de ferits, la majoria de gravetat. Fonts hospitalàries han assegurat que moltes de les víctimes han mort d'un tret al cap.

Els periodistes hi tenen prohibit l'accés. El règim continua parlant dels revoltats com a terroristes armats i els culpa de la mort de civils.

Abans d'aquest diumenge, el temor del president del país era que a les portes de la celebració del ramadà, que comença dilluns, les revoltes s'estenguessin i apleguessin més persones.

Al llarg del dia, s'ha enviat l'exèrcit a Deir ez-Zor, a l'est, i a Harak, al sud, on han mort una desena de persones. Hama, la quarta ciutat de Síria, amb tres quarts de milió d'habitants, és un feu sunnita en un país governat per la secta xiïta alauita.

La versió oficial compta dues morts

Pel règim d'Al-Assad, els revoltats són terroristes armats que volen atemorir la població, i l'operació militar d'aquest dissabte a Hama anava dirigida contra ells.

Oficialment només hi ha hagut dos morts, membres de les forces de seguretat.

Detingut un important líder opositor

Les forces sirianes han arrestat el líder de la tribu dels Baqqara, una de les principals fonts d'oposició contra Bashar al-Assad. Nawaf al-Bashir, que governa sobre una població de més d'un milió de persones, la majoria residents a la província de Deir ez-Zor, ha estat arrestat a Ein Qirsh, a Damasc, segons ha informat la mateixa oposició.

Des del 15 de març, quan van començar les revoltes, ja hi han mort més de 2.000 persones, de les quals 1.600 eren civils, segons les ONGs.

Hama ja va ser l'escenari, el 1982, de la pitjor massacre de l'era moderna de Síria. Sota el mandat del pare de l'actual president, hi van morir unes trenta mil persones.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut