Barcelona

Creixen les veus al PSC que s'inclinen per ajornar el congrés per concentrar-se en les generals

La decisió de Zapatero de convocar eleccions la tardor que ve, encara que només escurça la legislatura quatre mesos, obliga els partits catalans, amb un agost pel mig, a accelerar l'elecció dels caps de llista. Només ho ha fet Convergència i Unió, i la situació més complicada la tenen al PSC i a Esquerra, que ara busquen com evitar que els seus processos congressuals es barregin amb la campanya. Al PSC, tot pinta que el congrés s'ajornarà.

Actualitzat
L'avançament electoral anunciat per Zapatero es va colar a l'agenda de la primera escola d'estiu del Congrés des de Baix del PSC, que agrupa moviments crítics del partit com Congrés des de Baix, Nou Cicle, Més PSC o 15-M Socialista. Un dels cavalls de batalla és el grup propi al Congrés.

Una de les primeres conclusions de la trobada, però, és que cal ajornar el congrés de l'octubre. Montserrat Tura al·lega la dificultat de compaginar els dos calendaris i assegura que és una qüestió molt evident.

El congrés del PSC està previst per l'últim cap de setmana d'octubre, a escasses tres setmanes de les eleccions i a una de l'inici de la campanya electoral.

Dilluns, l'executiva ho discutirà i moltes veus del PSC ja donen per fet que es deixarà per primers de l'any que ve. La decisió l'ha de prendre el Consell Nacional, que és l'òrgan que convoca els congressos.

Sobre el candidat dels socialistes catalans a les generals no hi ha debat i Carme Chacón segurament repetirà com a cap de llista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut