Josep Maria Àlvarez. (Foto:ACN)
El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez. (Foto: ACN)
Barcelona

La UGT manté que hi ha sectors empresarials espanyols que volen una intervenció europea de l'economia espanyola

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, creu que hi ha determinats sectors empresarials espanyols poderosos que volen que hi hagi una intervenció europea de l'economia espanyola. En una entrevista a l'ACN, Àlvarez afirma que les retallades que han acompanyat el pla de rescat de Portugal han estat ben vistos per determinats ''sectors empresarials poderosos'' de l'estat espanyol, que han forçat el trencament del diàleg amb l'objectiu de facilitar la intervenció europea de l'economia espanyola. El líder de la UGT creu que, en aquesta estratègia, els empresaris han tingut el suport del PP; amb aquesta intervenció, seria la UE qui aplicaria les retallades sense haver de tenir un desgast polític davant l'electorat.

Actualitzat
"I quins sectors han guanyat en aquests països?", es pregunta el mateix Àlvarez. ''Doncs especialment la banca, que ha guanyat de manera clara, i les classes poderoses en general." "I qui ha perdut?'', se segueix preguntant. ''Doncs clarament, els treballadors i les classes mitjanes."

El líder de la UGT afegeix que ''a l'estat espanyol hi ha sectors empresarials que creuen que hi ha una drecera per aconseguir un conjunt de retallades de l'estat del benestar i de drets dels treballadors per la via de la intervenció de l'economia espanyola per part de la Unió Europea, perquè saben que el mateix nivell de retallades no podrien aconseguir-lo ni a través del diàleg ni tampoc de la via política''.
Anar al contingut