Dones i nens esperen per passar el reconeixement mèdic en un camp a Dadaab. (Foto: EFE)
Dones i nens esperen per passar el reconeixement mèdic en un camp a Dadaab. (Foto: EFE)
Nairobi

Enfrontaments entre el govern i la guerrilla agreugen la situació a Somàlia

Vint-i-quatre hores després de l'inici del pont aeri humanitari entre Nairobi i Mogadiscio per ajudar les víctimes de la sequera i la fam, han esclatat intensos combats a la capital de Somàlia entre efectius de la missió africana que dóna suport al govern interí somali a Mogadiscio i els insurgents islamistes d'Al-Shabaab. Metges Sense Fronteres adverteix que s'ha d'accelerar l'atenció als refugiats.

Actualitzat
Metges Sense Fronteres ha reclamat més recursos per satisfer les necessitats de les desenes de persones que segueixen arribant al camp de refugiats de Dadaab, que està desbordat, i que és un dels més grans del món.

Deu tones d'aliments altament nutritius van arribar dimecres en un primer vol del pont aeri humanitari de l'ONU obert entre Nairobi i Mogadiscio per ajudar les víctimes de la sequera. Metges Sense Fronteres ha afirmat que els complements nutricionals enviats són per atendre els nens i s'han de fer extensius també a la resta de la població.

A Mogadiscio, la capital somali, han esclatat intensos combats entre efectius de la missió africana que dóna suport al govern interí somali i els insurgents islamistes d'Al-Shabaab, que controla la part sud de Somàlia. Aquesta guerrilla estaria reclutant homes i robant bestiar, fet que ha obligat molts refugiats a fugir de Somàliai fins als campaments de Kènia, on viuen unes 400.000 persones.


Anar al contingut