Washington

Obama alerta d'una catàstrofe econòmica si no s'arriba a un acord i fa una crida als ciutadans

Barack Obama ha alertat que els Estats Units es dirigeixen cap a una catàstrofe econòmica si no s'aconsegueix arribar a un acord per elevar el sostre de despesa i ha fet una crida gairebé desesperada als republicans. "En el passat això ha estat una rutina", els ha etzibat Obama, "aquesta no és forma de dirigir una nació", ha conclòs. A només una setmana perquè s'esgoti el termini i s'arribi a la situació d'un impagament, Obama ha tornat a pujar a l'estrada per advertir que després de l'enèsima reunió entre demòcrates i republicans les posicions estan enrocades.

Actualitzat
Què separa uns i altres? Doncs la pujada d'impostos als més rics que reclamen els demòcrates i la retallada en la despesa social que exigeixen els republicans. Per això, s'ha dirigit als ciutadans per demanar-los que truquin als seus congressistes i els pressionin exigint-los un gest de responsabilitat i raó. La reacció ha estat immediata: Als Estats Units les línies telefòniques s'han col·lapsat.

Però segons Obama, hi ha motius per a la preocupació: "Enteneu? Elevar el sostre del deute no permet al Congrés gastar més diners, sinó que simplement fa que el nostre país tingui la possibilitat de pagar les factures que el Congrés té pendents. En el passat, augmentar el sostre del deute ha estat una rutina", ha dit el president dels EUA.

Els republicans, per la seva banda, es neguen a una pujada d'impostos i li han respost que el que els està demanant de nou és carta blanca per deixar-li fer el que vol. "El president volia un xec en blanc fa sis mesos i vol un xec en blanc avui. Però això no passarà, aquí no hi ha un punt mort al Congrés. La solució a aquesta crisi no és complicada. Si s'estan gastant més diners dels que s'estan obtenint, el que convé és gastar menys."


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut