Oslo

El terrorista confés de Noruega culpa Zapatero de deixar entrar els musulmans a Europa

Anders Behring Breivik, l'autor dels atacs a Olso i l'illa d'Utoya, va escriure un manifest de 1.518 pàgines que va publicar abans de la massacre. El terrorista confés repassa en aquesta obra tota la seva ideologia i explica el seu dia a dia abans de cometre els atemptats. En el text, queda clar que l'autor és profundament hostil al multiculturalisme i ataca obertament molts mandataris europeus. Entre aquests, un dels més insultats és el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Breivik el titlla de mostela, l'acusa de deixar entrar els musulmans a Europa i qüestiona el nomenament de Carme Chachón com a ministra de Defensa perquè "una dona embarassada és una burla per a les forces armades".

Actualitzat
El manifest "2083 A European Declaration of Independence" escrit per Andrew Berwick s'ha revelat com la traducció intel·lectual dels actes confessats per Anders Behring Breivik a Oslo i Utoya. Berwick seria el pseudònim de l'autor de més de 90 morts a Noruega.

El text és un compendi del pensament de Breivick, amb tocs de textos del terrorista nord-americà conegut com a Unabomber. En les 1.518 pàgines detalla minuciosament els preparatius dels seus atacs. En una de les pàgines evoca l'ús del terrorisme com l'únic mitjà per despertar les masses. Acaba firmant com un cavaller templer. Data: 22 de juliol a les 12.51. Dues hores més tard explotava el cotxe bomba al centre d'Oslo.

Breivik fa una repassada a la política europea i als seus màxims dirigents. Els acusa de no consultar la població i de no fer cas als ciutadans. Posa d'exemple l'aprovació del Tractat de Lisboa.

Sobre José Luis Rodríguez Zapatero, Breivik és contundent. Afirma que s'ha rendit als musulmans. Diu que és una "mostela apaivagada" i que va arribar al poder gràcies a Al-Qaida.

L'autor confés de la massacre afirma que Espanya "ha oblidat el seu passat" de reconquesta i que Zapatero "ha rendit el país als musulmans i a la immigració massiva". Assegura que les seves polítiques han provocat un "efecte crida".

Chacón, una burla

Breivik carrega també, sense anomenar-la, contra la ministra de Defensa, Carme Chacón. En el text deixa clar que nomenant "una dona embarassada" el president espanyol "es va burlar de les seves forces armades donant a entendre que no tenia intenció de defensar-se".

El fanàtic escriu també que els socialistes espanyols tenen la "fantasiosa visió" de "convertir Europa en una utopia de multiculturalisme postmodern". Sobre l'exvicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega, diu que és una "mestra de la correcció política".

Breivik també parla de polítics del PP. Cita el socialista Juan Fernando López Aguilar per uns comentaris sobre la Constitució Europea, i el popular Gustavo de Arístegui, a qui cita per haver parlat del jihadisme a Espanya i diu que és "una mica massa tou".

Insults als polítics europeus

En el seu repàs, Breivik titlla de pompós l'exprimer ministre francès Dominique de Villepin, de l'expresident Jacques Chirac diu que és un corrupte pocavergonya i de Nicolas Sarkozy afirma que no és dolent però tampoc prou bo. Breivik assegura que l'únic líder europeu amb cara i ulls actualment és Anders Fogh Rasmussen, secretari general de l'OTAN.
Anar al contingut