Pequín

Un tren bala descarrila a la Xina i causa 35 morts i gairebé 200 ferits

Almenys 35 morts i dos centenars de ferits és el balanç del xoc entre dos trens d'alta velocitat a la Xina. Un dels combois s'ha aturat per una baixada de tensió, i un altre tren bala l'ha envestit per darrere i l'ha fet descarrilar. Dos dels vagons han quedat penjant d'un pont, en un precipici de 30 metres, i els equips de rescat han hagut de fer-ne caure un per poder rescatar les persones que hi havien quedat atrapades. El sistema d'alta velocitat xinès, que s'ha posat en marxa en els últims anys, ha estat molt criticat per la falta de seguretat en alguns trams.

Actualitzat
Envestit per darrere, el tren D3115 ha acabat penjant d'un viaducte a prop de la ciutat de Wenzhou, a la província de Zhejiang, a la costa oriental del país. Havia quedat aturat per una baixada de tensió provocada per una forta tempesta. No hi ha hagut temps d'avisar el tren que venia més tard.

Desenes d'ambulàncies han arribat en pocs minuts i d'entre la ferralla han anat traient les persones atrapades. Gairebé 200 persones han hagut de ser traslladades a hospitals de la zona. Els morts superen la trentena.

Pocs minuts després de la col·lisió entre els dos trens han començat a aparèixer a les xarxes socials xineses les primeres imatges de l'accident, fet que suposa un cop dur per al govern xinès. Una de les infraestructures de les quals el Partit Comunista més presumeix, la novíssima xarxa d'alta velocitat, tenia un dels accidents més greus.

Fa tot just unes setmanes s'estrenava amb tota la pompa comunista i amb un somrient primer ministre la línia de tren entre les dues grans ciutats del país: Pequín i Xangai. Era la confirmació d'un projecte nacional que pretén doblar el nombre de quilòmetres d'alta velocitat al país abans del 2015.

Però els plans s'han vist truncats, de forma repetida, pels casos de mala pràctica en la construcció de la xarxa ferroviària. El ministre responsable dels ferrocarrils, Liu Zhijun, va ser acomiadat fa un any. Des d'aleshores, els mitjans afins al règim han intentat fer confiar la població en la seguretat de la infraestructura. L'accident d'aquest dissabte no hi ajudarà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut