Londres

Troben morta a casa seva la cantant britànica Amy Winehouse

La cantant britànica Amy Winehouse ha estat trobada morta al seu pis del barri de Camden, al nord de Londres, passades les quatre de la tarda, hora local d'aquest dissabte. El servei d'ambulàncies de la capital britànica ha acudit al domicili sense poder fer res per salvar-li la vida. La policia anglesa investiga les circumstàncies de la mort de l'artista, de 27 anys, que fins ara són desconegudes. Per la seva banda, el portaveu de la carismàtica cantant no n'ha confirmat la mort.

Actualitzat
Compositora i cantant d'un poderós registre vocal i guanyadora de cinc Grammys, Winehouse havia estat internada diverses vegades per la seva addicció a l'alcohol i les drogues. Uns problemes, que s'han de sumar als seus constants maldecaps legals, que ella mateixa havia admès en diverses entrevistes.

El mes passat Winehouse va haver de cancel·lar la seva gira europea, que tenia previst visitar Bilbao, després d'una sèrie d'actuacions erràtiques en què el seu soul no va fluir com el públic esperava. Fins i tot a Belgrad va ser escridassada mentre va protagonitzar un espectacle molt per sota del seu brillant nivell artístic, marcat per constants desaparicions de l'escenari, al qual havia sortit amb una hora de retard i visiblement desorientada.

La responsable d'un autèntic fenomen de vendes com va ser el seu segon disc, "Back to Black", en què s'incloïen èxits com "Rehab" o "You Know I'm No Good", tenia previst treure al mercat el seu tercer treball discogràfic pròximament. Abans, l'any 2003, havia presentat el seu àlbum de debut, "Frank".

L'última aparició pública de la cantant va ser la nit de dimecres passat, quan la cantant va sortir a l'escenari juntament amb la seva protegida Dionne Bromfield, al teatre The Roundhouse de Camden Town.

La música, de dol

El món de la música i la política han manifestat aquest dissabte el seu impacte per la desaparició de Winehouse a través d'algunes veus destacades.

La discogràfica de la cantant, Universal, ha expressat la seva "profunda tristesa per la sobtada pèrdua de l'entregada cantant i artista". En la nota de condol, la companyia també mostra el seu condol per la família, amics i fans de la cantant en "aquests moments tan difícils".

D'altra banda, Sarah Brown, l'esposa de l'exprimer ministre britànic Gordon Brown, ha lamentat per Twitter que la mort de l'artista era una "notícia molt trista". "Un gran talent, una veu extraordinària, una mort tràgica, condolences a la família", ha escrit Brown en aquesta piulada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut