Nova York

Bill Gates anuncia que abandonarà en dos anys la gestió diària de Microsoft

El president del gegant informàtic Microsoft, Bill Gates, ha anunciat que abandonarà progressivament les seves feines diàries com a màxim responsable de la companyia per dedicar més temps als seus projectes humanitaris. Tot i reconèixer que té una de les millors feines del món, Gates s'ha fixat el juliol de l'any vinent per començar un procés que acabarà l'any 2008, amb la renúncia al càrrec de president de Microsoft. Aleshores assumirà a temps complet la presidència de la fundació que ell i la seva esposa van crear, centrada en projectes d'educació i salut arreu del món. Amb l'abandó de Gates, l'empresa patirà una profunda reestructuració.

Actualitzat

L'home més ric del món ha decidit deixar de treballar i gestionar des de fora el seu gran imperi informàtic. I és que Bill Gates, el fundador de Microsoft, ha anunciat que el juliol del 2008 abandonarà la gestió diària de la companyia per dedicar-se a feines filantròpiques. Es calcula que la seva fortuna és de 46.000 milions de dòlars.

Actualment l'empresari de Seatle té 50 anys, i en fa 31 que va fundar el que després seria l'imperi Microsoft amb el seu amic de l'escola Paul Allen. Avui la seva empresa ofereix feina a 63.000 treballadors de més de 100 països, i té unes vendes anuals de 40 milions de dòlars. Gran part dels seus beneficis són per a la Fundació Bill i Melinda Gates, que gestiona milers de milions per lluitar contra malalties com la tuberculosi i la sida, entre altres.

A partir del juliol del 2008, Bill Gates cedirà a dues persones la responsabilitat de la companyia: Ray Ozzie i Craig Mundie. A partir d'ara ja comencen a treballaran junts per assegurar una transició tranquil·la.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut