Madrid

Els metges de la Seguretat Social hauran de receptar els fàrmacs més barats

S'ha aprovat un paquet de mesures pels medicaments que permetrà estalviar al sistema espanyol de salut més de 2.000 milions d'euros anuals. Per aconseguir-ho, a partir d'ara, serà obligatòria a totes les comunitats autònomes la prescripció del fàrmac més barat de cada principi actiu, una pràctica que fins ara a Catalunya només es fomentava amb polítiques d'incentius. Aquest és l'acord més important a què han arribat la ministra de Sanitat, Leire Pajín, i els consellers del ram de totes les comunitats autònomes a la reunió del Consell Interterritorial de Salut.

Actualitzat
Una segona mesura aprovada és la reforma del sistema de preus de referència, que el farà més àgil. Amb els canvis que s'han introduït, es podrà fixar el preu base d'un nou conjunt de medicaments de forma molt més ràpida sense haver d'esperar la revisió anual.

I una tercera novetat és la rebaixa d'un 15% del preu dels fàrmacs innovadors que siguin al mercat des de fa més de 10 anys i que no tinguin genèric.

La sanitat pública, al consell de política fiscal

Tot plegat s'ha consensuat en el Consell Interterritorial de Salut que s'ha celebrat a Madrid i que també ha decidit traslladar el debat de la sostenibilitat de la sanitat pública al pròxim consell de política fiscal i financera de dimecres que ve.

A la reunió d'avui s'han abordat diverses propostes sense apostar per cap en concret. El conseller català, Boi Ruiz, planteja fins a quin punt el ciutadà pot aportar més diners, a través, per exemple, d'impostos o taxes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut