Washington

L'FMI diu que Espanya hauria d'abaratir l'acomiadament

El Consell Executiu de l'FMI ha dit que Espanya hauria d'abaratir l'acomiadament i ha instat a contenir la despesa pública, especialment en les comunitats autònomes. En la seva anàlisi anual de l'economia espanyola, el directori del Fons Monetari Internacional, en el qual estan representats els 184 països membres de l'organisme, ha alertat de la pèrdua de competitivitat del país, a causa principalment del baix creixement de la productivitat.

Actualitzat
L'organisme valora positivament la reforma laboral, però considera que els acomiadaments són massa costosos, alerta d'una pèrdua de competitivitat i dóna com a recepta reduir la temporalitat dels contractes a canvi d'abaratir i facilitar l'acomiadament, una mesura que, segons l'FMI, no aconseguirà la reforma laboral que han pactat govern i agents socials. En matèria laboral, l'FMI també aconsella modificar el sistema de revisió dels salaris perquè no estigui lligat al comportament de l'IPC.

El Fons Monetari també alerta de l'alt nivell de crèdit que hi ha a l'estat i afegeix que és imprescindible una pujada dels tipus d'interès. En aquest àmbit, també assenyala que s'hauria d'endurir el control sobre els productes hipotecaris que surten al mercat.

Finalment també remarca el perill que les institucions de crèdit tinguin participacions industrials i recomana que també es reguli més durament aquest àmbit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut