València

Camps dimiteix com a "sacrifici" perquè "Rajoy sigui el pròxim president del govern"

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha anunciat que dimiteix "per motius personals" i com a "sacrifici" perquè "Mariano Rajoy sigui el pròxim president del govern". I ha remarcat: "Sóc completament innocent de les barbaritats que s'han dit contra mi." L'anunci l'ha fet en una compareixença davant dels mitjans de comunicació a la seu del govern valencià. Camps ha estat durant tot el dia el centre de totes les mirades. S'esperava que anés al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per declarar-se culpable del delicte de suborn passiu en l'anomenat "cas dels vestits". Reconeixent els fets i pagant un multa, Camps hauria evitat sotmetre's a un judici obert, però finalment s'ha fet enrere i no hi ha anat.

Actualitzat
Unes hores després, Francisco Camps ha convocat una roda de premsa a la seu del govern valencià. Les seves primeres paraules han anat dirigides als seus votants i han estat d'agraïment. El ja expresident valencià ha descrit la seva dimissió de "sacrifici personal" perquè el líder del PP, "Mariano Rajoy, sigui el pròxim president del govern, perquè el PP governi Espanya i perquè Espanya sigui la gran nació que els espanyols volem".

Francisco Camps ha assegurat que deixa la presidència valenciana "innocent de les barbaritats que en aquests anys s'han dit de mi". "No han pogut demostrar res, perquè no hi ha res i no podran demostrar res." "Des d'aquest mateix instant" estic "alliberat" per defensar-se "on correspongui". "Me'n vaig envoltat d'amics, de companys, de lleialtats. Me'n vaig amb la consciència tranquil·la, el deure complert i amb tots els projectes i totes les il·lusions fetes realitat", ha afegit.

Durant tota la intervenció, feta sense llegir, Camps s'ha mantingut somrient i amb actitud relaxada. En acabar s'ha dirigit a un costat de la sala i s'ha abraçat afectuosament amb l'alcaldessa de València, Rita Barberà, que des que van sortir les primeres acusacions contra Camps li va manifestar el seu suport. Seguidament, Camps ha abraçat el coordinador de Justícia del PP, Federico Trillo, que des de dimarts ha mantingut diverses reunions amb Camps i l'entorn de Ricardo Costa.

Alberto Fabra, el successor

El PP valencià ha mogut fitxa ràpid i en una reunió d'urgència aquest dimecres al vespre ha triat l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, com a successor de Camps. Fabra serà proposat pel PP a les Corts com a nou president de la Generalitat Valenciana. De 47 anys, Fabra, que ha revalidat al març la seva majoria absoluta al capdavant de l'Ajuntament de Castelló, és un candidat ben vist per la direcció del PP a Madrid.

Camps no va al TSJCV

Francisco Camps ha estat durant tot aquest dimecres centre d'atenció als mitjans de comunicació. S'esperava que assistís al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per declarar-se culpable de suborn passiu, delicte que se li imputa per l'anomenat "cas dels vestits" de la "trama Gürtel". Reconeixent els fets i pagant una multa, Camps hauria evitat sotmetre's a un judici obert.

La presència del seu advocat al llarg del matí als jutjats ha disparat la possibilitat que s'hi personés, però finalment se n'ha desdit i no hi ha anat. Tampoc ho ha fet un altre dels quatre processats, l'exsecretari general del Partit Popular valencià Ricardo Costa, que ha anat a la sessió plenària a les Corts Valencianes. En canvi, sí que han reconegut la seva culpabilitat davant del TSJCV l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana Víctor Campos i un excap de gabinet de l'executiu, Rafael Betoret.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut