La Riba

Extingit l'incendi de la Riba mentre continuen les investigacions per determinar-ne l'origen

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit a primera hora d'aquest divendres l'incendi declarat dimarts a la Riba. Sobre el terreny encara quedaven set dotacions per remullar la zona afectada, 410 hectàrees de matolls i pins. Paral·lelament, prossegueixen les investigacions per determinar l'origen de l'incendi, que es va produir en una pista forestal sense sortida situada a 900 metres del municipi de la Riba.

Actualitzat
Els bombers han continuat remullant i netejant la zona cremada per l'incendi de l'Alt Camp fins a assegurar-se que ja no existia perill que les flames revifessin. La superfície cremada s'ha xifrat finalment en 410 hectàrees, la meitat dins del parc natural de les Muntanyes de Prades.

El foc, el primer de grans dimensions d'aquest estiu, va obligar a desallotjar més d'un centenar de persones entre veïns d'urbanitzacions pròximes a les flames, treballadors de polígons industrials i una seixantena de persones, quaranta d'elles nens, que van ser evacuades de les zones d'acampada.

L'incendi, que es va originar per causes que encara es desconeixen, va començar al costat de la carretera TV-7044, al seu pas pel municipi de l'Alt Camp, i el fort vent de mestral, amb ratxes de fins a 90 km/h, va fer que es propagués amb rapidesa.

A més, l'incendi va provocar greus afectacions en la circulació i els transports públics. El trànsit va quedar tallat en tots dos sentits de la marxa a les carreteres C-14 i TV-7044 i es va haver interrompre la circulació de trens AVE i convencionals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut