Barcelona

L'Estat traspassa la gestió de les beques i la titularitat de diversos hospitals a la Generalitat

L'Estat traspassarà a la Generalitat la titularitat de més d'un centenar d'immobles propietat de la Tresoreria de la Seguretat Social i el conveni de gestió de les beques del curs vinent. Són els principals acords a què ha arribat la comissió bilateral que s'ha reunit aquest dimarts a Madrid, després de dos anys sense fer-ho. Una de les grans incògnites de la trobada era si hi hauria o no acord perquè l'Estat traspassés els tres aeroports secundaris al govern català. Finalment, Girona, Reus i Sabadell no es transferiran a causa del dèficit que arrossega AENA, segons ha apuntat el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida. Les dues administracions, però, crearan un grup de treball perquè s'estableixi una gestió individualitzada d'aquests aeroports.

Actualitzat
Ha finalitzat la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat a la seu del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública. El president de la part catalana, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet una "valoració positiva" de la reunió i, entre les qüestions que s'han tractat, ha destacat el traspàs de més de cent edificis de la Tresoreria de la Seguretat Social o l'assumpció de competències en l'autorització de treball per a estrangers a Catalunya.

Un dels aspectes clau de la reunió era la gestió dels tres aeroports secundaris de Catalunya. Finalment, no hi ha hagut acord pel traspàs dels aeroports de Girona, Sabadell i Reus a la Generalitat, però sí que es crearà un grup de treball que intentarà consensuar un pacte sobre la gestió individualitzada i autònoma dels tres aeroports, on la Generalitat pugui tenir-hi un paper determinant. D'altra banda, s'ha arribat a un acord perquè Lleida-Alguaire pugui rebre vols internacionals provinents de fora de l'espai Schengen.

Una altra de les qüestions rellevants era sobre les beques, de les quals la part catalana en reclamava el traspàs. Finalment, el conveni de gestió de les beques pel curs 2011/2012 ja el realitzarà la Generalitat, en un acord que Duran i Lleida ha qualificat d'"extraordinari".

A més, Duran i Lleida ha afirmat que es liquidaran els diners corresponents a la disposició addicional tercera de l'Estatut corresponents a l'any 2008. En canvi, sobre el fons de competitivitat, ha dit que la Generalitat no "perd l'esperança" de rebre els diners corresponents a aquest any abans del 31 de desembre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut