Madrid

Bankia rebaixa un 15% el preu mínim de les accions dos dies abans de sortir a la borsa

Dos dies abans de debutar a la borsa, Bankia ha rebaixat un 15% el preu mínim de les seves accions i les ha situat en 3,75 euros. D'aquesta manera, el grup fruit de la fusió de set caixes d'estalvis, liderada per Caja Madrid, ha acceptat les ordres d'inversors institucionals que es mostraven favorables a aquest preu.

Actualitzat
En la seva oferta pública per subscriure accions, amb la qual Bankia espera col·locar més de 3.000 milions d'euros, el grup ha donat una forquilla de preus inicial i no vinculant que anava des de 4,41 euros a 5,05. D'aquesta manera, vendre títols a 3,75 euros vol dir fer un descompte d'un 15% respecte al preu mínim de 4,41 euros o d'un 26% si es pren com a referència els 5,05 euros de la banda alta de la forquilla.

En el tram minorista, gràcies a la demanda de petits inversors, el grup format per Caja Madrid, Bancaja, Caja de Canarias, Caixa Laietana i les caixes d'Àvila, Segòvia i La Rioja va fixar el preu inicial de les seves accions en el màxim de 5,05 euros.

Tanmateix, el preu final serà inferior arran de la pressió dels grans inversors després de la publicació de les proves de solvència de la banca i les tensions dels mercats financers.

La sortida a la borsa de Bankia, igual que Banca Cívica, suposarà una prova de foc per a les entitats espanyoles que continuen en el punt de mira dels inversors després de les proves de solvència publicades divendres passat. Ara bé, tant Bankia com Banca Cívica van superar-les.

Un cop fixat oficialment el preu de les seves accions, Bankia podrà assignar-les als inversors institucionals i a la resta: minoristes, particulars i empleats.
Anar al contingut