Londres

Dimiteix el cap de Scotland Yard per l'escàndol de les escoltes il·legals del rotatiu "News of the World"

L'escàndol de les escoltes telefòniques de "News of the World" s'ha cobrat aquest diumenge una nova víctima, es tracta del cap de la policia Metropolitana de Londres, sir Paul Stephenson, que ha anunciat en roda de premsa la seva dimissió com a conseqüència de les contínues especulacions i acusacions dels vincles de la policia amb News International. En concret, per la relació amb Neil Wallis, exsubdirector del rotatiu britànic que va treballar com a assessor de la policia l'any 2009 i detingut dijous passat. Stephenson assegura, però, que la seva integritat està intacta i que desconeixia les males pràctiques d'alguns agents. La seva dimissió arriba poc després que Rebekah Brooks, la mà dreta de Murdoch, hagi quedat en llibertat sota fiança per la seva presumpta implicació en l'escàndol.

Actualitzat
Gir espectacular del "cas Murdoch", que es complica. El cap de la policia metropolitana de Londres, més coneguda com Scotland Yard, ha dimitit.

Paul Stephenson ha defensat en roda de premsa la seva integritat i ha explicat que pren la decisió de retirar-se com a conseqüència de les especulacions i acusacions sobre les relacions al més alt nivell de la policia amb News International, la filial britànica de l'imperi Murdoch.

A Stephenson se li retreu que contractés Neil Wallis, exsubdirector del "News of the World", com a consultor de la policia, just en el període en què el cos va decidir que no calia investigar més els suborns i les punxades telefòniques. Wallis, detingut dijous per l'escàndol de les escoltes, va treballar per la policia fins al setembre del 2010.

Dóna la casualitat, a més, que fa poc va sortir a la llum que Stephenson va passar una temporada en un balneari valorada en 12.000 lliures del qual Wallis era cap de relacions públiques. Ell assegura que va acceptar el regal per la seva amistat amb el director del centre i que ni tan sols sabia que Wallis hi treballava.

Segona "víctima" de la jornada

Aquesta dimissió no ha estat l'única sorpresa del dia relacionada amb un cas que ja ha esquitxat polítics, premsa i policia. Rebekah Brooks, la mà dreta de Murdoch al Regne Unit, ha estat detinguda durant unes hores després de declarar en una comissaria londinenca. L'acusen d'interceptar comunicacions i de corrupció. Finalment però, el jutge l'ha deixat en llibertat sota fiança.

En un context cada cop més intoxicat, alguns parlen d'una detenció sospitosament oportuna. Dimarts, Brooks havia de comparèixer amb el mateix Murdoch per donar explicacions al Parlament. Però després de la detenció, ja no és tan clar que ho pugui fer.

La dona més poderosa del periodisme britànic és coneguda al Regne Unit per la seva carrera meteòrica i per l'estreta relació amb el poder, conservador o laborista.

Sempre ha dit que no sabia res de les punxades telefòniques. Però va ser directora del desaparegut "News of the World" quan van espiar una noia desapareguda, assassinada després. I també era al capdavant d'un altre diari de Murdoch, "The Sun", quan van descobrir que un fill de Gordon Brown tenia fibrosi quística.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut