Fruita en un mercat
Fruita en un mercat
Lleida

Els pagesos de Lleida denuncien que la fruita es ven fins a 12 vegades més cara que el que en reben ells

Un estudi que fa l'Associació d'Empresaris Agraris de Lleida des del juny sobre el preu de la fruita ha constatat que els consumidors en paguen entre 7 i 12 vegades més que el que en percep el pagès. L'estudi s'ha fet a Lleida i a l'entorn i a les grans superfícies és on més es paga per quilo.

Actualitzat
L'Asaja ha explicat que a les fruiteries petites i comerços de barri a Lleida el preu del quilo de fruita és més ajustat respecte al cost de producció. Per exemple, la poma golden, que els pagesos venen entre 0,12 i 0,18 euros per quilo, mentre que el consumidor en paga 1,59 euros. Una cosa similar passa amb la pera conference i les nectarines, segons han explicat des de l'associació.

Els pagesos denuncien que aquest abús és "escandalós". Demanen que es prenguin mesures urgents, tenint en compte que des de la crisi del cogombre, el sector no s'ha recuperat i ara perd diners. Des d'Asaja demanen que l'administració busqui vies perquè els productes catalans i els de la resta de l'Estat s'obrin a nous mercats. 
Anar al contingut