Un comboi de la línia afectada amb passatgers dempeus o asseguts a terra (Foto: ACN)
Girona

La Generalitat obre un expedient informatiu a Renfe per alteracions a la línia Barcelona-Girona-Figueres

La Direcció General de Transports i Mobilitat ha presentat un expedient informatiu contra Renfe després de rebre queixes dels passatgers per les reiterades alteracions del servei.

Actualitzat
L'expedient tracta d'esbrinar les causes de l'alteració normal del servei de la línia Barcelona-Girona-Figueres. La Generalitat insta Renfe a fer servir totes les mesures possibles per complir amb la puntualitat dels seus combois. En aquest sentit, l'expedient també avisa l'operadora que ha d'informar mensualment dels índexs de puntualitat.

Així mateix, la generalització dels trens de doble composició en hores punta, la substitució de les unitats 470 per la seva obsolescència, la creació d'un protocol per  informar els usuaris en cas d'incidències i la millora de la climatització dels combois són altres temes presents a l'expedient.

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, explica que determinades ineficiències del servei són provocades per problemes econòmics. Font creu que el traspàs de Rodalies ha d'anar acompanyat d'una millora del servei i de les infraestructures ferroviàries, juntament amb una dotació econòmica equiparable a la prevista pel servei de Rodalies.

Precisament, dissabte al matí Renfe va suprimir tres vagons d'un tren de la línia Barcelona-Portbou. El comboi va sortir de l'estació de Sants amb una composició simple, cosa que va provocar que a Passeig de Gràcia ja anés ple i els passatgers viatgessin drets o asseguts a terra.
Anar al contingut