Madrid

El Banc d'Espanya conclou que cap entitat necessita injeccions addicionals de capital

Al mateix moment que es feien públics els resultats de l'Autoritat Bancària Europea sobre les proves de resistència bancàries compareixia també el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, per fer-ne una valoració. No s'ha mostrat gens sorprès després de saber-se que cinc dels vuit bancs que han suspès són espanyols, i diu que eren uns resultats esperats. Fernández Ordóñez, tranquil, ha tret una conclusió de les notes: "Cap entitat necessita injeccions addicionals de capital". MAFO, que és com es coneix col·loquialment el governador del Banc d'Espanya, ha explicat que les inversions privades i el FROB garanteixen la salut de les entitats espanyoles, fins i tot de les que han suspès. I és que el supervisor espanyol, de fet, les aprova totes.

Actualitzat
La reacció del supervisor espanyol traient importància al fet que Europa situï Espanya al capdavant dels països amb més entitats bancàries suspeses té una raó de ser: diu que és el país que més entitats sotmetia a l'examen, però, per sobre d'això, ha recalcat que l'Autoritat Bancària Europea, no ha tingut en compte les provisions genèriques de les entitats, cosa que les hauria fet aprovar.

Per Fernández Ordóñez el capital de les entitats serveix per absorbir les pèrdues, però aquesta mateixa prestació l'ofereixen les provisions genèriques. I és justament això el que du el governador a afirmar categòricament que no caldrà injectar capital addicional a cap entitat.

La tranquil·litat de MAFO durant tota la compareixença s'ha visualitzat quan ha ironitzat sobre el fet que molts busquin guanyadors i perdedors després de les notes de les proves d'estrès comparant-ho amb quan als Oscars tothom està pendent de l'"And the winner is....", i en aquest cas, ha dit, tothom també es fixa en l'"And the loser is...". Per Fernández Ordóñez no hi ha perdedors a Espanya perquè el FROB i les inversions privades fan que totes les entitats aprovin, segons els criteris del Banc d'Espanya.

Les tesis del governador xoquen amb les de l'Autoritat Bancària Europea pel que fa als criteris d'avaluació. Malgrat això, Miguel Ángel Fernández Ordóñez s'ha estalviat de sumar-se a les crítiques a aquests criteris i s'ha desfet en elogis a l'Autoritat Bancària Europea per estudiar les entitats financeres en molt poc temps i amb tanta transparència i detall.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut