Barcelona

Els mapes del trànsit de Google arriben a Europa

Per fi, després que el servei només funcionava als Estats Units i a la Gran Bretanya des de l'any 2008, Google ha dut la seva informació sobre l'estat del trànsit a temps real a tretze països europeus.

Actualitzat
Han decidit que ara era el moment perquè a l'estiu hi ha molta gent que aprofita les vacances per fer turisme i viatjar a d'altres llocs. La informació se suposa que és a temps real i es troba en una capa dels mapes de Google, tal com l'empresa ho explica al seu blog. També s'hi accedeix des de les aplicacions per a mòbil que fan servir aquest recurs.

Àustria, Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Irlanda, Israel, Luxemburg, Països Baixos, Polònia, Eslovàquia, Espanya i Suïssa, vet aquí els països que des d'ara disposen d'aquesta informació.

La cobertura d'aquest servei de Google Maps inclou totes les autopistes i carreteres, així com grans vies de les principals ciutats (a la il·lustració es mostra Barcelona i part de la seva àrea avui dijous una mica abans de les set del vespre).

La informació s'actualitza sovint, cada 5 o 10 minuts i les indicacions es fan amb l'ús de colors, com sol ser costum, que van des del negre amb vermell per a una situació de trànsit molt complicada fins al verd per fer saber que se circula amb molta fluïdesa.

Mapa català

Ara bé, per accedir a més informació, amb detalls com ara els accidents que hi ha hagut, les instruccions que donen els panells o les càmeres, el mapa continu del servei de trànsit de la Generalitat continua sent un recurs molt útil.


Anar al contingut