Un miler de persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. (Foto: ACN)
Un miler de persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. (Foto: ACN)
Barcelona

Un miler de persones es concentren contra el tancament de l'Hospital Dos de Maig

Barcelona i Terrassa han acollit aquest dimecres protestes contra les retallades sanitàries. A la plaça de Sant Jaume de la capital catalana, un miler de persones entre treballadors, usuaris i membres del 15-M clamen contra el tancament de l'Hospital Dos de Maig. Mentrestant, a Terrassa s'ha viscut una marxa multitudinària per rebutjar les retallades als hospitals.

Actualitzat
La protesta a la plaça de Sant Jaume ha congregat aquest dimecres al vespre un miler de persones, que s'oposen al tancament de l'Hospital Dos de Maig al setembre, com ha anunciat la Generalitat.

La marxa ha estat plena de bates blanques, xiulets i cassoles per demanar al govern que no s'acomiadi cap dels 410 treballadors de l'hospital. Els manifestants han mostrat el seu desacord amb la proposta del conseller de Salut, Boi Ruiz, que planteja mantenir només el servei d'urgències.

Els treballadors avisen que les mobilitzacions continuaran fins que no se'ls garanteixi que l'hospital continuarà la seva activitat. Paral·lelament a les protestes, en els pròxims dies està previst que es facin reunions per valorar el projecte d'autogestió del centre. Els treballadors proposen a la Generalitat agafar les regnes de l'hospital a través d'una cooperativa per evitar-ne el tancament.

Marxa multitudinària a Terrassa

Les manifestacions contra les retallades als hospitals catalans també han pres aquest dimecres al vespre Terrassa i Viladecavalls. Segons la Guàrdia Urbana, 4.500 persones han protestat per la tisorada prevista en els serveis sanitaris.

Asseguren que la qualitat assistencial es veurà afectada per les restriccions que hi haurà a la Mútua de Terrassa i als CAPs, com el de Viladecavalls. La marxa de Viladecavalls s'ha trobat més tard amb la de Terrassa.



Anar al contingut