Un home amb una màscara de Rupert Murdoch, amb un titella de David Cameron (Foto: Reuters)
Un home amb una màscara de Rupert Murdoch, amb un titella de David Cameron (Foto: Reuters)
Londres

Murdoch retira la seva oferta per adquirir BSkyB, segons Sky News

La companyia News Corporation del magnat Rupert Murdoch ha decidit retirar la seva oferta per adquirir la totalitat de les accions del canal britànic BSkyB davant les creixents reticències al Regne Unit, segons ha informat la cadena Sky News. El primer ministre, David Cameron, s'ha felicitat per la decisió de la corporació. L'anunci ha tingut lloc poc abans que la Cambra dels Comuns britànica votés una moció laborista, amb el suport dels conservadors, que demana a Murdoch que retiri la seva OPA sobre BSkyB arran de l'escàndol de les escoltes telefòniques il·legals del dominical "News of the World".

Actualitzat
La classe política britànica s'ha revoltat contra l'home de qui depenien durant anys per poder ser elegits. En un gest poc habitual, govern i oposició s'han posat d'acord per demanar a Murdoch que renunciï als seus plans d'expansió a la Gran Bretanya. Ho faran aquesta tarda al Parlament a través d'una moció laborista que no té caràcter vinculant.

Paral·lelament, un senador nord-americà ha exigit que s'obri una investigació per aclarir si els mitjans de Murdoch als Estats Units també van punxar il·legalment telèfons per obtenir informacions.

Anar al contingut