Sitges

Pla d'emergència a Sitges per fer front a un deute de 65 milions d'euros

L'Ajuntament de Sitges s'enfronta a un deute milionari. El nou equip de govern del municipi de Convergència i Unió assegura que s'ha trobat un deute de 65 milions d'euros i que el forat del consistori és tan gran que les àrees de Cultura, Seguretat i Via Pública ja s'han quedat sense pressupost.

Actualitzat
Mesures dràstiques d'austeritat que, de moment, passen per l'aprovació d'un pla d'emergència amb l'objectiu de retallar al màxim les despeses de l'Ajuntament i fer front als milers d'euros en deutes que tenen pendents.

El regidor d'Hisenda, Jordi Mas, assegura que el consistori està "totalment hipotecat" i que només en factures pendents s'han de pagar 7 milions d'euros, que en deuen 43 milions als bancs i que en tenen 22 milions més en dèficit acumulat.

Una situació complicada que ja ha obligat a posposar projectes i a reconduir-ne d'altres de ja començats com el de la universitat de les arts o la remodelació dels museus més emblemàtics de la ciutat. Mas ha afirmat que el govern municipal anterior (PSC i ICV) treballava "d'esquena al pressupost" i tenia la pràctica d'"encomanar projectes sense que tinguessin partida pressupostaria assignada", ha dit.

El nou equip de govern espera que l'aplicació del pla de xoc, que entre altres coses rebaixa el sou dels alts càrrecs i elimina els càrrecs de confiança, pugui començar a redreçar la situació. Amb tot, però, alerten que serà difícil poder fer efectius tots els pagaments previstos de cara a l'octubre.

Sitges s'ha afegit als ajuntaments de Cunit i Creixell en fer pública la delicada situació econòmica que travessa. Tots tres consistoris estan obligats a fer plans de sanejament que tutelarà la Generalitat. Segons les dades, entre 10 i 20 municipis estarien al punt de mira del departament d'Economia pel col·lapse de les seves finances.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut