Detall de la reunió al Ministeri de Foment aquest dilluns. (Foto: EFE)
El Ministeri de Foment promet defensar el corredor ferroviari del Mediterrani a la UE. (Foto: EFE)
Madrid

El ministre de Foment promet començar licitacions del corredor ferroviari del Mediterrani al setembre

Els primers projectes per licitar alguns trams del corredor ferroviari del Mediterrani arribaran al setembre. Aquest és almenys el compromís que aquest dilluns ha adoptat i anunciat el ministre de Foment, José Blanco, davant els responsables de Transports de Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Algesires. Blanco també s'ha compromès a defensar d'aquí a dos mesos davant la UE la declaració d'infraestructura bàsica o prioritària per aquest corredor, que aniria des de la frontera amb França fins a Algesires.

Actualitzat
El ministre de Foment, José Blanco, ha explicat a les comunitats per on passaria el traçat ferroviari els seus plans perquè Europa inclogui aquesta obra entre els eixos prioritaris.

El ministeri s'ha compromès a presentar projectes de licitació del corredor al setembre però no s'han especificat quins. Un dels primers podria ser el que va de Castelló de la Plana a Castellbisbal o bé el que uneix València i Castelló.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s'ha mostrat "prudentment satisfet" després de la reunió i celebra que l'Estat s'avingui ara a les posicions que sempre ha defensat Catalunya. Recoder, però, espera que es concreti la licitació d'alguns trams.

La intenció del ministeri és licitar els primers trams amb finançament públic i privat.


Anar al contingut