València

L'Hospital La Fe de València fa el primer trasplantament de cames del món

Primer trasplantament mundial de dues cames. L'ha dut a terme el cirurgià Pedro Cavadas a l'Hospital La Fe de València en una operació que va començar ahir a la nit i ha acabat aquest matí. Per dur a terme aquesta operació sense precedents ha estat fonamental la coordinació entre l'Organització Nacional de Trasplantaments i els equips de professionals de la Fundació Pedro Cavadas i de la Generalitat Valenciana.

Actualitzat
S'ha tractat d'una intervenció d'"alta complexitat" i sobre la qual no hi ha antecedents ni experiències prèvies. Cavada considera necessari esperar almenys 48 hores per poder proporcionar més informació. Per aquest motiu, Sanitat ha demanat "prudència" a l'hora d'informar del cas i ha apel·lat a la confidencialitat del donant i del pacient.

El cirurgià valencià Pedro Cavadas ja va realitzar el 18 d'agost del 2009 el primer trasplantament del món de cara que va incloure mandíbula i llengua. En el moment de la intervenció, l'home tenia 43 anys i va rebre l'alta hospitalària al cap d'un mes.
Anar al contingut