El vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons (Foto: EFE)
El vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons (Foto: EFE)
Madrid

Rajoy critica la marxa tardana de Rubalcaba i González Pons avisa que "s'emporta el comandament a distància"

El PP ha reaccionat a l'anunci d'Alfredo Pérez Rubalcalba que deixa de forma immediata els seus càrrecs de ministre de l'Interior i vicepresident del govern espanyol amb una crítica, una demanda i un advertiment. Els populars critiquen que Rubalcaba no hagi fet abans aquest pas, reiteren la petició d'eleccions anticipades i adverteixen que, tot i la seva marxa immediata, Rubalcaba continuarà controlant el govern espanyol.

Actualitzat
El president del PP, Mariano Rajoy, ha lamentat aquest divendres que Rubalcaba trigui tant a abandonar l'executiu de Zapatero, cosa que ha qualificat com a "sorprenent". Rajoy ha recordat que quan ell va ser nomenat candidat i era ministre de la Presidència i vicepresident va deixar els seus càrrecs de forma immediata.

Mentrestant, el vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, adverteix que tot i que Rubalcalba deixi el govern espanyol, "s'emporta el comandament a distància" i, ha afegit, que continuarà "movent els fils des del carrer Ferraz".

Tant González Pons com la portaveu parlamentària del PP, Soraya Saénz de Santamaría, han criticat també que la decisió de Rubalcaba d'abandonar els seus càrrecs com a ministre de l'Interior i vicepresident primer del govern de Zapatero arribi tard. Tots dos han coincidit a reclamar un cop més eleccions anticipades, mentre que Saénz de Santamaría ha recordat que Rubalcaba no pot ser ministre i organitzar les eleccions sent un dels candidats. Precisament aquest dissabte Rubalcaba serà designat oficialment candidat del PSOE a les pròximes eleccions generals.

A més dels populars, també han valorat l'anunci de Rubalcaba des d'ERC i el BNG. El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, veu "raonable" la marxa de Rubalcaba de l'executiu de Zapatero. Diu que així el govern espanyol s'estalvia tenir "un ministre a mitja pensió" i ha afegit que aquesta doble condició l'havia portat a "instrumentalitzar" el govern espanyol per fer campanya. Mentrestant, des del BNG, el diputat Francisco Jorquera ha valorat com poc creïble el gir que Rubalcalba intenta fer cap a l'esquerra.




Anar al contingut