El primer ministre britànic, David Cameron, en una imatge d'arxiu
El primer ministre britànic, David Cameron, en una imatge d'arxiu
Londres

Llibertat sota fiança per a l'excap de Premsa de Cameron després de declarar per l'escàndol de les escoltes

El cas de les escoltes del "News of the World" esquitxa el govern de David Cameron amb la detenció del seu excap de Premsa Andy Coulson, sota l'acusació de corrupció i intercepció de telèfons mentre era director d'aquest dominical. Després de declarar durant nou hores en una comissaria de Londres, Coulson ha estat posat en llibertat sota fiança fins a l'octubre, segons informa la BBC. Coulson va dimitir del càrrec al gener en quedar afectat per un escàndol que va esclatar el 2006 i que sempre ha mantingut que no estava al corrent de les escoltes il·legals d'aquesta publicació. D'altra banda, la policia ha escorcollat les dependències del "Daily Star", al centre de Londres.

Actualitzat
A més de Coulson, ha estat detingut l'excorresponsal a la casa reial de "News of the World", Clive Goodman, que el 2007 ja havia estat condemnat a quatre mesos de presó pel cas de les escoltes.

Cameron ha admès que la decisió de contractar a Coulson va ser "només meva" i "n'assumeixo tota la responsabilitat". Però davant la polèmica que ha causat la proximitat entre Coulson i Cameron, el "premier" ha anunciat l'obertura de dues investigacions sobre el cas, una de judicial i una altra sobre l'ètica del periodisme britànic, perquè "no quedi cap escletxa sense remoure".

El "News of the World" deixarà de publicar aquest diumenge després que s'estengués l'escàndol sobre les punxades telefòniques, que van afectar polítics, famosos, víctimes d'assassinat i terrorisme, a més de militars morts en combat. Entre d'altres, van ser punxats els telèfons de l'actriu Sienna Miller, l'exviceprimer ministre John Prescott o el príncep Guillem, cosa que va donar lloc que es destapés la trama del dominical sensacionalista.

El "News of the World"-versió dominical del tabloide "The Sun" dedicat a revelar detalls de la vida dels famosos- és publicat per News International, part de l'imperi de Murdoch, i compta amb una tirada de 2,8 milions d' exemplars, la més gran del Regne Unit.

Anar al contingut