Barcelona

Els administradors de Clesa demanen que l'expedient de Cacaolat es tramiti a Madrid

Els administradors concursals de Clesa, propietària del 90% de Cacaolat, han demanat al jutjat mercantil número 6 de Madrid que tramiti la venda de Cacaolat. Amb aquesta acció s'ajuntarien els processos concursals de les dues empreses. La Generalitat tem que si finalment es trasllada l'expedient a Madrid es podria perdre la catalanitat de la marca. Des que es va presentar el concurs de creditors diverses empreses s'han interessat per Cacaolat, la darrera, Vichy Catalán, que va presentar tres milions d'euros com a aval per optar a ser-ne la propietària.

Actualitzat
Des del 18 de març, dia en què es va presentar el concurs de creditors de Cacaolat, diverses empreses s'han interessat per quedar-se la marca. Entre les interessades a donar continuïtat a Cacaolat, hi ha marques com Leche Pascual, Central Lechera Asturiana i fins i tot un fons de capital. La darrera empresa que ha mostrat interès per adquirir-la ha estat Vichy Catalan.

Vichy Catalán, que ha presentat tres milions d'euros al jutjat mercantil número 6 de Barcelona per quedar-se la marca, s'havia compromès a mantenir la totalitat de la plantilla i fins i tot havia anunciat que es reprendria el projecte de construir una nova planta a Catalunya.

Possible trasllat de l'expedient a Madrid

Ara Clesa ha demanat que la venda de Cacaolat es tramiti des de Madrid i que sigui el mateix jutjat mercantil que tramita el concurs de creditors de Clesa el que s'encarregui de la venda.

Si finalment s'accepta aquesta petició, Cacaolat podria perdre la seva catalanitat. La Generalitat, ja ha anunciat que intercedirà davant els creditors de Clesa perquè no demanin que es traslladi a Madrid el procés concursal. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha comparagut el Parlament, on ha explicat que Cacaolat té un problema de "liquiditat" i necessita un inversor que aporti recursos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut