Barcelona

El govern de Mas aprova una llei òmnibus dividida en tres per buscar el suport del PSC

El govern ha donat llum verda al projecte de llei òmnibus, que s'ha dividit en tres parts. N'hi ha dues que afecten l'administració i la tercera seria el bloc pensat per millorar la promoció econòmica de Catalunya. L'executiu vol, així, buscar el suport del PSC en la tramitació parlamentària d'aquesta llei, que pretén simplificar la burocràcia administrativa i incentivar alhora la reactivació econòmica. També ha acordat, com reclamava l'oposició, separar les reformes urbanístiques i del sector públic audiovisual, que s'aprovaran a part.

Actualitzat
Amb aquest gest de dividir en tres parts la polèmica llei òmnibus, el govern busca facilitar el consens amb l'oposició, que havia qualificat la iniciativa de calaix de sastre.

Els tres apartats en què s'han distribuït els 631 articles de la llei són: simplificació i millora de la regulació; agilitació i reestructuració administrativa i promoció de l'activitat econòmica. L'executiu, després d'aprovar-los en la seva reunió setmanal, els ha presentat en el registre del Parlament. La Generalitat, abans d'acabar el juliol, impulsarà també tres reformes més que afecten la llei d'urbanisme, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Consell Audiovisual de Catalunya.

Amb la fragmentació de la llei òmnibus, el govern català ha volgut satisfer PSC, PP i ERC atenent la seva petició i també ha concretat alguns dels continguts que havien suscitat més rebuig social i polític. Aquestes puntualitzacions afecten, per exemple, la utilització de consultes i quiròfans d'hospitals públics per part de mútues privades, els horaris comercials o les restriccions al "turisme sanitari", segons ha explicat el portaveu del govern, Francesc Homs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut