Sant Joan Despí

Josep Jover: "El cas contra la SGAE no es desfarà com el de Strauss-Kahn"

L'advocat Josep Jover, denunciant de la SGAE per presumpte desviament de fons, s'ha mostrat convençut que "aquest cas no es desinflarà com ha passat amb el tema de Strauss-Kahn" sinó que es demostrarà que els directius de l'entitat han comès un delicte d'apropiació indeguda per uns 400 milions d'euros, segons els seus càlculs. Jover ha afirmat que totes les proves de què disposava les ha entregat a la policia. Durant una entrevista a "Els matins", de TV3, Jover ha acusat els directius investigats de facturar a la SGAE a través de terceres empreses que ells mateixos haurien creat. Així, al final, l'entitat d'autors i editors tenia menys diners a repartir. I ha afegit que el delicte seria més greu encara perquè hauria afectat diners públics que l'Estat es veia obligat a donar a la societat si no arribava a ingressar 200 milions en concepte de cànon.

Actualitzat
L'advocat denunciant ha considerat que "l'activitat del jutge amb la llei a la mà ha estat impecable" i no ha criticat el fet que hagi deixat en llibertat els acusats en no apreciar perill de fuga, alhora que ha assenyalat que tampoc ho interpreta com un senyal que no hagi trobat indicis de delictes greus.

Per Josep Jover, és clar que la cúpula de la SGAE va crear tres empreses per desviar fons de l'entitat: Microgénesis, Portal Latino i la SDAE, la Societat Digital d'Autors i Editors, a les quals ha tornat a acusar de tres delictes, de malversació de fons, apropiació indeguda i falsedat documental.

El lletrat ha explicat que l'actuació judicial contra la SGAE arrenca de la primera de les tres demandes que ha presentat contra l'entitat, el 2007, "en nom de les petites i mitjanes botigues d'informàtica".

L'advocat, molt actiu a les xarxes socials a través del seu compte a Twitter, considera que l'activitat fraudulenta per part dels directius de la SGAE acusats fa 15 anys que dura, tot i que "oficialment el patrimoni personal de Teddy Bautista és ridícul".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut