Beisbol

El Barça de beisbol es proclama campió de Lliga coincidint amb l'anunci de la directiva de suprimir la secció

El Barça de beisbol s'ha proclamat aquest diumenge campió de Lliga. L'equip blaugrana ho ha aconseguit amb una contundent victòria al camp del Sevilla Red Sox, cuer de la categoria, per 1 a 18, i obté un títol que no aconseguia des del 1956. A falta de quatre jornades per al final del campionat, el Barça ja és campió de forma matemàtica. Aquest títol 55 anys després coincideix amb l'anunci fet per la junta directiva, presidida per Sandro Rosell, d'eliminar aquesta secció no professional del club per motius econòmics.

Actualitzat
Els homes entrenats per Aldo Tarife ja havien guanyat dissabte per 0-15 i diumenge al matí no han fallat en el partit clau, i s'han imposat per 1-18 davant del Sevilla Red Sox, cuer de la competició. Dissabte els home runs van ser obra de Rafa Llames, Jesús Golindano i Óscar Román, amb Jason Friedman i Andrés Gimeno fent de "pitchers". Diumenge li ha tocat el torn per llançar a Óscar Jiménez i Ricardo Hernández, amb Emanuel Febles, Pau Sancho, Óscar Angulo o Óscar Román batejant amb encert.

A falta de quatre jornades per al final del campionat, el Barça s'ha proclamat campió de forma matemàtica superant el Sant Boi i els Tenerife Marlins, segon i tercer classificats, respectivament. El Barça ha guanyat 27 dels 30 partits jugats fins ara. La secció del Barça, amb 80 anys d'història, no guanyava la Lliga des del 1956. Abans havien guanyat el títol el 1946 i el 1947, en l'edat d'or del beisbol català, quan l'Espanyol també tenia secció i tots dos clubs guanyaven la Lliga.

La secció de beisbol desapareixerà aquesta temporada, tal com va decidir la directiva, per culpa de les necessitats econòmiques. La directiva del Barça va anunciar que totes les seccions amateurs havien de renunciar a jugar en categories estatals, però en el cas del beisbol es va optar per fer-la desaparèixer. Els responsables de la secció mantenen viva l'esperança de trobar alguna solució, especialment referent a les categories inferiors, que seguiran jugant fins a finals d'any. La directiva ha escoltat els motius de la secció i en cap moment s'ha negat al diàleg però segueix defensant que aquesta decisió és definitiva per culpa del forat econòmic que va trobar un cop va fer-se càrrec del club.
Anar al contingut