Cartell de la SGAE
Cartell de la SGAE
Madrid

Anticorrupció denuncia la SGAE per un suposat desviament de fons

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat una denúncia contra la SGAE, la Societat General d'Autors i Editors, per un suposat desviament de fons. Segons fonts jurífiques, l'escrit del ministeri públic es va presentar fa unes setmanes davant de l'Audiència Nacional producte d'unes diligències prèvies del 2007 obertes per una denúncia de diverses associacions d'internautes, petites empreses informàtiques i hotelers. La denúncia es basava en l'aparició en diversos mitjans de comunicació de diverses "suposades il·licituds comeses en la gestió econòmica dels recursos de la SGAE".

Actualitzat
Els internautes denunciaven que els directius de l'entitat havien format una trama societària d'empreses filials al voltant de la Societat Digital d'Autors i Editors (SDAE), en què les quantitats recaptades en concepte de gestió de drets d'autor s'invertien en activitats lucratives per les mateixes.

"Mandat legal"

Segons aquestes associacions, l'entitat denunciada incomplia, d'aquesta manera, "el mandat legal que li exigeix ​​que el repartiment dels drets recaptats s'efectuï equitativament entre els titulars de les obres o produccions utilitzades, ja que suposadament s'estaria destinant aquesta recaptació a mantenir empreses privades, que ho són dels seus socis i que, a més, envolten un ànim de lucre prohibit expressament per llei".

Segons la seva opinió, aquestes activitats podrien ser constitutives dels delictes d'apropiació indeguda, estafa i frau de subvencions que serien imputables als responsables de les empreses que haurien dut a terme la "malversació" dels seus recursos econòmics i, de forma subsidiària, al Ministeri de Cultura com a "principal fiscalitzador d'aquest tipus d'associacions".
Anar al contingut