Imatge d'arxiu de Barcelona
La contaminació també és un problema a la capital catalana.
Barcelona

Veïns i ecologistes denuncien el govern davant la fiscalia per incomplir els nivells de contaminació fixats per la UE

Tot i les diverses iniciatives i plans per millorar la qualitat de l'aire de Barcelona i l'àrea metropolitana, els nivells de contaminació continuen massa alts i no compleixen el que demana la Unió Europea, sobretot pel que fa als òxids de nitrogen. Per aquest motiu, un seguit d'entitats ecologistes, veïnals i socials han presentat una denúncia contra la Generalitat davant la Fiscalia de Medi Ambient per l'incompliment reiterat de les normes europees. Entre les demandes que fan aquestes entitats hi ha, per exemple, la de reduir un 50% el transport privat a la ciutat.

Actualitzat
Toc d'alerta d'ecologistes i veïns a l'administració catalana després que han presentat a la fiscalia de Barcelona una denúncia contra la Generalitat per haver incomplert els nivells permesos de contaminació ambiental durant el 2010 i durant el primer trimestre d'aquest any.

I és que denuncien que se sobrepassen de llarg els nivells fixats per la Unió Europea especialment a l'àrea metropolitana. A Barcelona han constatat que l'incompliment és diari. Núria Vidal de Llobatera, d'Ecologistes en Acció, ha explicat que la normativa europea estableix una mitjana anual de 40 micrograms per centímetre cúbic quan "estem a uns nivells de 80 a 90 i hem arribat a 200".

Entre les demandes que fan aquestes entitats hi ha, per exemple, la de reduir un 50% el transport privat a la ciutat.

Els veïns i els ecologistes també alerten que la nova llei òmnibus permetrà a les empreses cremar residus sense estudi d'impacte ambiental i sense control. En aquest sentit, reclamen a les administracions que preguin mesures efectives per corregir la situació. Si no, avisen, hi haurà importants problemes de salut entre la ciutadania.


Anar al contingut