Una dona carrega garrafes buides en un camp de refugiats de la frontera entre Kènia i Somàlia. (Foto: Reuters)
Una dona carrega garrafes buides en un camp de refugiats de la frontera entre Kènia i Somàlia. (Foto: Reuters)
Ginebra

L'est de l'Àfrica viu la pitjor sequera dels últims 60 anys

La Banya d'Àfrica, a l'extrem est del continent, està patint la pitjor sequera dels darrers 60 anys. Més de 10 milions de persones es veuen afectades per aquesta situació a Etiòpia, Somàlia, Kènia, Uganda i Djibouti. La falta de pluja a la regió durant els dos últims anys està provocant una crisi alimentària greu i un alt índex de desnutrició: els preus del menjar augmenten i les taxes de mortalitat en els infants també pugen.

Actualitzat
La portaveu de l'Oficina d'Afers Humanitaris de l'ONU, Elizabeth Byrs, ha dit que la regió està experimentant "la crisi alimentària més gran de l'actualitat". La sequera també té repercussions en el flux de refugiats i desplaçats, que també ha augmentat. Tot i ser el camp de refugiats més gran del món, el de Dadaab, situat a la frontera entre Kènia i Somàlia, s'ha omplert fins al límit, la qual cosa impedeix que les víctimes de la sequera puguin rebre l'ajuda apropiada.

Els pronòstics meteorològics apunten que no hi haurà millora en la situació de sequera fins al 2012, de manera que l'ONU apel·la a una mobilització internacional que permeti evitar una nova crisi humanitària.
Anar al contingut